woensdag 31 december 2008

Kalaw naar Inle Lake

De 66 km van Kalaw tot aan de oevers van het mooie Inle Lake, waar vissers met hun voeten roeien omdat ze dan hun handen vrij hebben om hun netten uit te gooien (dit zou de enige plaats zijn waar dit fenomeen nog voorkomt in Azie), doen we in een prachtige driedaagse trekking. We worden begeleid door een (van origine Indisch zoals zovelen in Myanmar) gids die ons elke mogelijk eetbare plant laat proeven en een kok die ons zal verwennen met zijn overheerlijke kookkunsten.
In elk dorp dat we doorkruisen zorgen we gegarandeerd voor een volkstoeloop, de kinderen giechelen verlegen als we hun koekjes geven (of beginnen te schreeuwen als Goele haar telelens boven haalt ;-) ). We bezoeken een lokale medicijnman die ons een soort van konijnenkeutel laat opeten, bestaande uit opium, marhiuana en dergelijk (fluistert onze gids en is goed tegen ALLES garandeerd hij), in elk dorpje bezoeken we de lokale school waar we onze pennen verder uitdelen, we slapen in een dorpje bij het dorpshoofd en in een afgelegen klooster waar de hoofdmonnik ook aan diabetes lijdt. Overal worden we even hartelijk ontvangen.




















Na 3 dagen goed doorstappen, komen we aan bij het Inle Lake, waar we nog wat bekomen van onze tocht door een prachtig stuk Myanmar, wat van onze overbezorgde gids afkicken en de blaren op onze voeten laten genezen.









1 opmerking:

Anke zei

huh, de konijnenkeutel maakt me wel benieuwd zenne! maar soit... ik ga hier de rommel eens opruimen want mijn livinng heeft het morning after gevoel en vooral de look!
Happy New Year voor jullie alle2!
dikke kussen