woensdag 31 december 2008

Het prachtige Bagan

Ankor Wat mag dan wel een van de bekendste archeologische sites ter wereld zijn, Bagan is die naam en faam minstens even hard, mischien zelfs meer dan waard!!!

Zover het oog rijkt zie je hier oude tempels! In de vier dagen die we hier rondfietsen op onze gammele (80-jaar oude) fietsen, proberen we er zoveel mogelijk te bezoeken en soms te beklimmen, maar de duizenden tempels allemaal met een bezoek te vereren is gewoon onmogelijk. En toch raken we ze niet beu, Bagan is een heerlijk relaxed plaatsje dat we besluiten gewoon hier te blijven voor we terug naar Yangon nachtbussen...

We brengen ook nog een bezoek aan Mount Popa (Sanscriet voor gele bloemen), een boven op een berg gebouwd klooster, is van op afstand zeker de moeite maar dichtbij zijn het vooral de duizenden loslopende apen die de show stelen! Alles wat er een beetje eetbaar uit ziet, stelen ze gewoon voor je neus weg!
Myanmar, samen met Mongolie, is een van de hoogtepunten van onze reis. De mensen, de natuur, het eten, alles is hier fantastisch! Dat het nog niet platgelopen wordt door toeristen is maar een kwestie van tijd (en een andere overheid), maar voor ons is het een van de charmes van een land dat je amper andere toeristen tegen komt!

Geen opmerkingen: